Wat is er nieuw aan de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Wat is er nieuw aan de Pioneer CDJ-2000NXS2?

Pioneer komt met een nieuwe versie van de toch al erg populaire CDJ-2000, de CDJ-2000NXS2. De lay-out ziet er eigenlijk hetzelfde uit en veel functies zijn overgenomen van de oude CDJ-2000. Maar wat is er dan wel nieuw? DAT DJ zoekt het uit!

Wat is er nieuw aan de CDJ-2000NXS2?
cdj-2000nexus-main

De grote verschillen zitten zoals gezegd niet in het uiterlijk, maar in de software van het apparaat. Zo is het mogelijk om muziek te streamen vanaf je telefoon of tablet. Dit kan door middel van een WiFi-netwerk waarop de Pioneers zijn aangesloten. Wat soms zeer handig kan zijn!

Daarnaast heeft de CDJ een Beat Sync functie. Ja, je leest het goed Sync! Het scheelt je een hoop tijd, waarin je ook veel andere leuke dingen kan doen met de Pioneers. Je kan met één druk op de knop tot wel 4 apparaten laten synchroniseren.

Daarbij is het scherm van de nieuwe Nexus verandert. Het 6.1 Inch Full-color LCD Scherm geeft alles duidelijk weer en is groot genoeg. Maar de Wave Zoom functie met de  verlichte needle strip is toch wel het pluspuntje van dit apparaat! Want nu kan je inzoomen op de waveforms om bijvoorbeeld beat grids en cues aan te passen of snel je break op te zoeken. Ook heeft de CDJ een Slip Mode integratie, zo is het loopen, scratchen en reversen een kleine moeite.

Tot slot is de jogwheel van de Nexus verbeterd, vooral de doorgewinterde dj merkt het verschil door de toevoeging van Jog Adjust. Dit is een verbetert remsysteem en de jogwheel voelt hierdoor soepeler aan.

Wat is er nieuw aan de Pioneer DJM-900NXS2?

djm-900nxs2-main2

De CDJ-2000NXS2 is natuurlijk niets zonder zijn DJM. Daarom komt Pioneer nu met zijn verbeterde versie: DJM-900NXS2! Gelukkig ziet ook dit apparaat er hetzelfde uit, maar ook hier zijn een aantal aanpassingen gedaan.

Een belangrijke toevoeging is de Dubbele Audio-interface, dit betekent dat er 2 laptops aangesloten kunnen worden. Voor bijvoorbeeld een dubbele set of wanneer de volgende dj zijn of haar apparatuur alvast wilt aansluiten. Daarbij heeft de vertrouwde X-pad een upgrade gehad en heeft nu een touchscreen/display.

De mooiste verandering is te vinden in te vinden in de functie FX Frequency. Deze functie geeft je de mogelijkheid om effecten niet alleen toe te voegen aan een kanaal, maar nu ook per frequentieband. Voor de minder ervaren dj onderons: er kunnen nu effecten worden toegevoegd aan hoge of lage tonen!

Je hoort het vaak: we zijn liever lui dan moe! Daarom zit er op de nieuwe DJM een hoofdtelefoonaansluiting waar zowel een 3.5 mm als 6.35 mm jack ingeprikt kan worden.  En heeft ieder kanaal een mooi LED-lampje gekregen die aangeeft of er een effect op dat kanaal zit. Kortom, beide apparaten hebben mooie nieuwe toevoegingen. Ervaring met beide producten? Laat het ons in de reacties weten!

Pioneers Huren bij DAT DJ?

De Pioneer  CDJ-2000NXS2 en de DJM-900NXS2 zijn allebei te huur bij DAT DJ.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *